2009.12.21. 10:15 David Reich

Hogy áll a hitetek most?

Koppenhága végetért. Remélem, hiszitek már, hogy a politikusok semmilyen változást nem hoznak a klímaváltozások ügyében. A vezérekbe, demokráciákba, haladó szellemű államférfiakba vetett hitetek, remélem, megdőlt már! Ha mégsem, akkor süketek és vakok vagytok! A változások persze akkor is eljönnek, ha ti tudomást sem akartok venni róluk. Emlékezzetek a Mad Max filmekre! Akkor még az atomháború okozta változások miatti társadalmi dezintegrálódás gondolata volt divatban. Ennek primitív lenyomata a sorozat. Persze azóta megszületett a Day after Tomorrow, amely előrevetíti, mit is várhatunk nagyjából a globális klímaváltozás következményeként. És már nem is olyan primitíven. De annál fenyegetőbb a kép, minél inkább be kell látnunk, hogy valami rettenetes készül ellenünk, csak mi sem tudjuk, mi is az! Az állati ösztön felborzolja a nem létező szőrt a hátunkon. Ne csapjátok be magatokat többé! A klimatikus csapások be fognak következni, csak nem tudjuk, milyen sorrendben, és milyen erővel jönnek! És nyugodtan hihetitek, az emberi faj lesz az egyik legnagyobb áldozata.

Ebből a konferencia résztvevői ugyan semmit sem éreztek meg! Ez lesz a katasztófák egyik közvetlen oka. Az ignoráns politikai osztály, a kormányzati bürokraták és a környezettanban csak üzletet látó kvóta-kufárok közös felelőssége lesz a már megbomlott jövőnk! Balogh János professzor úr, aki a 80-as évek elején a zoológia szeretetén túl valamelyest a környezettan megszeretésére is próbált rávenni minket, közel harminc évvel ezelőtt leírta a mai légköri és egyéb természeti folyamatokat, és az esőerdők elpusztulását előrevetítte pl. A megsebzett bolygó című sorozatában. Azt kell mondanom, amit akkori kollégái: igen jól fejlett fantáziája volt. A baj csak az, hogy minden "jóslata" beigazolódott!

Érdekes volt tapasztalni, hogy a dán demokrácia hogyan reagált a hivatalos hazugságokat vagy tévedéselet meghazudtoló civil kezdeményezésekre. És most nem az utcán dühükben randalírozó fiatalokra gondolok, hanem azokra, akik meghívást kaptak a találkozóra, majd "biztonsági okok" miatt be sem engedték őket a helyszínre! Igaz, ki sem lehetett jönni, ha már egyszer valahogy bekerültél, sok civil kénytelen volt a napját a hideg padlón tölteni, víz, élelem és egyéb hétköznapi emberi kényelmi elemek nélkül. Ennyit a hazug politikusokról (köztük a zöldekről is), és a itt az ideje a naivitás korát lezárni. Mi nem kellünk senkinek! Velünk senki sem számol a jövőben! Hacsak olcsó termelőeszközként nem. Az emberi szabadságjogok érájában épp annyi jogunk van, mint egy igáslónak, vagy egy kedvenc cicusnak. Eljött az ellenállás ideje!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lrjd.blog.hu/api/trackback/id/tr841612590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása