2009.11.25. 21:35 David Reich

Globálkészülődés

Az összes politikus hazudik a globális klímaváltozás és az azt kísérő egyéb jelenségek ügyében, mint ahogy a sok így-úgy megvett és felbérelt tudományos munkatárs is. Már rég túl vagyunk azon a ponton, amikor még lett volna módunk a folyamatot akár lelassítani is, nemhogy megállítani! Igaz, a jelen agro- és természetfizikai tanulmányaim alapján azt az állítást kéne igazként elfogadnom, hogy a klimatikus folyamatok valószínűleg egymást nagyjából kiegyenlítik, így lényeges ember okozta változás nem következik be, vagyis nem a mi bűnünk az egész. Nehéz persze elhinni, hogy egy olyan tökéletes mű, mint a Föld bolygó és a rajta létező bioszféra ennyire könnyen sebezhető. A Mester persze nem sérthetetlennek, hanem tökéletesnek teremtette. Azzal senki sem számolt, hogy az ember szabad akaratából lerombolja saját élőhelyét, éhségre, szomjúságra és tömegkatasztrófákra kárhoztatva hagyva leszármazottait. Talán egyedül a Teremtő látta ennek az esélyét, de talán még Ő sem hitte, hogy bekövetkezhet!
 
Én mindenkinek csak azt javasolom, készüljön arra, hogy nagyon nehéz körülmények között egy sokkal kisebb humán populáció lesz csak képes túlélni ezt az egész folyamatot. A büdös városlakók, aki ezt az egészet (f)okozzák többnyire - vélhetőleg - mind el fognak pusztulni, de a vidékiek nagy része is. Kevesen lesznek csak képesek a kataklizma okozta körülményekhez alkalmazkodni. Nem a Föld pusztul el! Mi annyi vagyunk a hátán, mint a hámló, már halott bőr. Egyes fajok, egyes élőhelyek fognak elpusztulni. Lehet, hogy a Föld biológiai jellege úgy fog megszűnni, mint a Marsé. A bolygó azért fennmarad, persze ez már nem ugyanaz a bolygó lesz. De addig még hosszú utat fogunk megtenni. Először, a nagyon közeli időben fantasztikus szenvedéseken megyünk majd keresztül, és sokan kívánják majd, inkább ne érték volna meg ezt az időt! Lesznek emberek, akik majd alkalmazkodnak az új környezethez, de a többség el fog pusztulni rövid időn belül a vízhiánytól, éhínségtől és a járványoktól.
 

Nem a celebeket kéne tehát néznetek esténként, hanem földművelést, növénytermesztést, állattenyésztést, agrotechnikát, vadászatot, halászatot kéne tanulnotok! Én is ezt teszem 44 évesen, mert hiszem, nagyon kevés időnk maradt hátra!

Kénytelen vagyok egy beírásra reagálni itt. Egy kommentet beíró (a komment valami ok folytán eltűnt a blogomról, amit nagyon sajnálok) azt kéri, változtassak a szemléletemen, hogy ne csak a saját és persze szeretteim túléléséért tegyek valamit, hanem mindenkiért, úgy globálisan. Szerinte ez a környezettudatos szemlélet, amit ő úgy gyakorol, hogy ő nagyon környezettudatosnak tudja magát amolyan trendy módon, de tenni a tsaját úléléséért nem tesz semmit (mert azzal nem ért egyet). Majd azt írja, hogy a kormányokra nem számíthatunk semmiképp.

Nos, az utóbbi mondatot osztom: a kormányokra, stb. egy kicsit sem számíthatsz, ez Koppenhágában ismét bebizonyosodott. Én magamért és közvetlen környezetemért tudom a legtöbbet tenni. Mi sok éve a környezetünk adta feltételekhez képest környezettudatosan élünk. Budapesten szelektíve gyűjtöttünk és igyekeztünk semmi fölöslegeset megvenni, amikor végre felismertük a helyzetünk. Budapestről vidékre költöztünk, először egy megyei jogú városba, de már családiházba, ahol a saját zöldség és gyümölcs igényünket bio módon megtermeltük magunknak, komposztáltunk, stb. . Majd egy kis faluba menekültünk tovább, és ma mindent termelhetünk, amit tudunk, amit itt lehet és amihez értünk is és kedvünk is van, amit pedig nem, azt elcserélhetjük más gazdákkal (pl. tehenet nem tartunk). Persze, ha komolyan gondoljuk, sok dologról le kell mondanunk (pl. a kedvenc spárgánkról, kávé, tea,  cola, stb.), de úgy érezzük, megéri. Így nem vagyunk annyira kiszolgáltatottak, de az energia és a víz független biztosítását még meg kell oldanunk. Én tehát nem tudok a beírón sokat segíteni, de ő sokat tudna segíteni önmagán, ha valóban környezettudatosan élne. Ezt egy nagyvárosban azonban egyszerűen lehetetlen megvalósítani! És épp ezért a nagyvárosok lesznek a legjnagyobb veszélyben majd a nagy változások idején!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lrjd.blog.hu/api/trackback/id/tr681552641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása